امروز سه شنبه، 1403/03/01 برابر است با 2024/05/21

معرفی و تاریخچه موسسه عالی غیرانتفاعی خاوران

پیشرفت ها و موفقیت های اخیر که نصیب دانشمنــدان، پژوهشگــران و دانشجویــان ایران در سطح بین الملل شده است بیانگر وجود پتانسیل بسیار بالایی در میان استادان دانشگاههـــــاست. لذا در راستای استفاده بهینه از این پتانسیل، جمعی از استادان مجرب و متخصص از دانشگاههای صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران و فردوسی مشهد گرد هم آمده و هسته اولیه یک موسسه آموزش عالی را تشکیل دادند. این هیات پس از کسب مجوزهای لازم از شورای گسترش آموزش عالی اقدام به تاسیس موسســه آمـــوزش عالـی خــــاوران نمــودند.

هسته اولیه موسسه متشکل از دو گروه عمران و کامپیوتر می باشد که در سال 1384 فعالیت خود را به منظور پذیرش دانشجو در رشته های کاردانی عمران و کاردانی کامپیوتر آغاز نمود.
در ادامه با توجه به دارا بودن امکانات آزمایشگاهی و آموزشی بسیار مناسب در جهت تربیت دانشجویان توانمند، در سال های بعد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش رشته های موسسه استقبال نموده بطوریکه هم اکنون با گذشت چند سال از آغاز فعالیت موسسـه، گروههای برق و معماری و شهرسازی نیز مطابق با سیاست های موسسه مشغول به تربیت دانشجویان متخصص و زبده می باشند.

دستاوردهاي آموزشي اين دانشگاه چگونه‌‌است؟
موسسه آموزش عالي خاوران بيشترين تلاش خود را در آموزش صحيح و کامل دانشجويان خود صرف نموده‌است. استفاده از استادان مبرز، نظارت بر آموزش کامل محتواي درس، نظارت دقيق‌تر بر پيشرفت و فراگيري دانشجويان، برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي، و برقراري ارتباط با خانواده دانشجويان باعث شده‌است که عليرغم ورودي‌هايي با رتبه‌هاي پايين، نه چندان برجسته موسسه، توان خروجي موسسه در مقاطع بالاتر تحصيلي بسيار چشمگير و قابل ملاحظه باشد. فارغ‌التحصيلان اين موسسه توانسته‌اند در کارشناسي ارشد دانشگاه‌هاي معتبري همچون دانشگاه شريف، دانشگاه‌ تهران، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه خواجه نصير، دانشگاه شيراز، دانشگاه فردوسي و بسياري ديگر از دانشگاه‌هاي دولتي براي ادامه تحصيل پذيرفته شوند. البته توضيحات بيشتر در اين مورد در وبگاه موسسه وجود دارد.
جايگاه اين دانشگاه در کشور چگونه است؟
البته در اين رابطه رتبه بندي خاصي در کشور وجود ندارد ولي تعدادي از موسسات معتبر خارجي وجود دارند که سالي دو بار کليه دانشگاه‌هاي دنيا را رتبه‌بندي مي‌کنند.
در اين رابطه مي‌توان از سامانه وبومتريکس به آدرس(Webometrics.info) نام برد که سالي دو بار با چهار شاخص مناسب براي دانشگاهها، ارزيابي خود را انجام و نتيجه را در سايت فوق اعلام مي‌کند. در اين رابطه موسسه آموزش عالي خاوران افتخار دارد که در پنج سال گذشته، در بين کليه موسسات و دانشگاه‌هاي غيردولتي کشور 7 مرتبه رتبه اول و 3 مرتبه رتبه دوم را کسب نموده¬است. نکته مثبت اين رتبه بندي عدم دخالت نظرات افراد در آن است و کاملاً بدون تماس با موسسات و دانشگاهها و تنها از طريق فعاليت‌هاي قابل رويت، آنها را رتبه بندي مي‌کند. به عنوان مثال دانشگاه تهران همواره رتبه اول را کسب کرده و رتبه موسسه آموزش عالي خاوران همواره بين 98 تا 107 در بين کليه دانشگاه‌هاي داخل کشور (اعم از پزشکي، غيرپزشکي، دولتي و غيردولتي) و رتبه اول بين موسسات و دانشگاه‌هاي غيردولتي (غير از دانشگاه آزاد) بوده‌است. اين دستاورد و حفظ آن همواره مايه افتخار ماست.
فعاليت‌هاي غير آموزشي اين دانشگاه چگونه ‌است؟
از ديدگاه مسئولين اين موسسه، وظيفه يک دانشگاه صرفاً آموزش تعدادي درس به دانشجويان نيست چرا که در اين صورت با دبيرستان تفاوت چنداني ندارد. به نظر ما، بيش از 50% تلاش و فعاليت‌ها بايد در بخش فوق برنامه متمرکز شود. در اين رابطه برگزاري همايش‌ها، برگزاري سخنراني‌هاي علمي، برگزاري مسابقات دانشجويي، فعاليت هاي ورزشي، فعاليت‌هاي فرهنگي، ارتباط مستحکم با صنعت و بسياري موارد ديگر همواره مد نظر بوده‌است که در ادامه به تعدادي از آنها اشاره مي‌شود.
• همايش‌ها
اين موسسه از سال 1385 بطور مرتب همايش‌هاي علمي خود را با کسب مجوز از مقامات ذيصلاح کشور برگزار نموده و ميزبان هزاران شرکت کننده بوده‌است. از سال 1389 همايش‌ها در قالب "سمپوزيم پيشرفت‌هاي علوم و تکنولوژي" برگزار گرديد که در آن
پنجمين سمپوزيم 5th SASTech بصورت بين‌المللي در مشهد برگزار شد.
ششمين سمپوزيم 6th SASTech در سال 2012 به ميزباني کشور مالزي در کوآلالامپور برگزار شد. اين نخستين باري بود که يک دانشگاه ايراني در خارج از کشور سمپوزیومي با اين ابعاد را برگزار مي‌نمود.
هفتمين سمپوزيم 7th SASTech در سال 91 به ميزباني دانشگاه هرمزگان در بندر عباس برگزار شد.
هشتمين سمپوزيم 8th SASTech در سال 92 در مشهد برگزار شد.
نهمين سمپوزيم 9th SASTech در سال 93 در مشهد برگزار شد.
دهمین سمپوزيم 10th SASTech در سال 94 در مشهد برگزار شد.
یازدهمین سمپوزيم 11th SASTech در سال 95 در مشهد برگزار شد.
دوازدهمین سمپوزيم 12th SASTech در سال 96 در مشهد برگزار شد.
سیزدهمین سمپوزيم 13th SASTech در سال 97 به صورت بین المللی در مشهد برگزار شد.
چهاردهمین سمپوزيم 14th SASTech در سال98 به صورت بین المللی در مشهد برگزار شد.
در اين رابطه تعداد زيادي ژورنال بين المللي معتبر، مقالات برگزيده سمپوزيم‌ها را در ژورنال‌هاي خود به چاپ رسانيده‌اند. توضيحات بيشتر در اين ارتباط را مي‌‌توانيد در سايت موسسه khi.ac.ir ملاحظه بفرمائيد.
• سخنراني‌هاي علمي
اين موسسه بصورت مرتب هر هفته يک سخنراني علمي در رابطه با دستاوردهاي نوين در گوشه و کنار دنيا توسط استادان برجسته از سراسر کشور برگزار مي‌کند. اين امر در نوع خود در بين ساير دانشگاه‌هاي کشور بي‌نظير است.
• ارتباط با صنعت
در اين رابطه ارتباطي بسيار قوي بين موسسه و صنعت برقرار است بطوريکه در سال 1391 موسسه آموزش عالي خاوران رتبه اول ارتباط با صنعت در کشور را کسب نمود. توضیح بیشتر در وبگاه (http://karamouzi.irost.org ) قابل مشاهده است. نکته با اهميت اينکه در اين موسسه تمامي عناوين پايان نامه‌هاي ارشد و پروژه‌ها تنها پس از تأييد کاربر قابل انجام مي‌باشد. اين بدان معني است كه تنها پروژه‌هايي در تحصيلات تكميلي تأييد مي‌گردد كه براي انجام آن تقاضايي در كشور وجود داشته باشد. اين نيز در نوع خود در كشور بي‌نظير است.
• فعاليت‌هاي فرهنگي:
اين بخش يكي از فعالترين بخش‌هاي اين موسسه است.برگزاري مناسبت‌هاي مذهبي،سفرهاي عتبات و حج، گردش‌هاي فرهنگي- مذهبي، مسابقات اذان، سخنراني‌هاي روانشناسي، جلسات مشاوره با والدين،جلسات آموزشي والدين و آشنايي آنها با مخاطرات محيطي و اعتياد، مسابقات قرآني، تريبون‌هاي آزاد انديشي، برگزاري همايش با پليس فتا و بسياري از موارد ديگر از فعاليت‌هاي بي‌نظير اين موسسه است. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به وبگاه khi.ac.ir مراجعه فرمائيد.
• مسابقات دانشجويي:
ما معتقديم براي تربيت دانشجويان براي ورود به بازار كار بايد آموزش آنها جهت‌‌دار باشد، بگونه‌اي كه پس از فراغت از تحصيل از علم و تجربه كافي براي ورود به بازار كار برخوردار باشند. يکي از روش‌هايي که اين مهم را برآورده مي‌سازد برگزاري مسابقات علمي است. دانشجويان اين موسسه علاوه بر شرکت در اين مسابقات و کسب رتبه‌هاي اول تا سوم کشوري، خود نيز با حمايت استادان اقدام به طرح مسابقات علمي مي‌کنند که اين نيز در نوع خود بي نظير است (اطلاعات بيشتر در وبگاهkhi.ac.ir)
• انجمن‌هاي علمي
پرورش دانشجويان و جهت‌دهي به آموزش آنها براي ورود به تحصيلات بالاتر، ورود به بازار کار و تمرين استقلال فکري- علمي يکي ديگر از وظايف دانشگاه‌هاست که در اين موسسه مورد غفلت قرار نگرفته‌است.
انجمن‌هاي علمي عمران، کامپيوتر، برق و مخابرات، معماري و شهرسازي انجمن‌هاي فعالي هستند که تلاش ايشان مورد تقدير است. طرح‌هاي پژوهشي، پروژه‌هاي دانشجويي، کارگاه‌هاي آموزشي و ارتباط با صنعت و جامعه کاربر از جمله فعاليت‌هاي اين جوانان است.
• فعاليت‌هاي پژوهشي
در اين رابطه نيز استادان و دانشجويان اين موسسه از توان بسيار بالايي برخوردارند. بگونه‌اي که از بدو تأسيس تا کنون چندين پروژه پژوهشي از خارج از دانشگاه گرفته و به انجام رسيده‌است. وجود تجهيزات پيشرفته ماهواره‌اي اين موسسه را در تخصص سنجش از دور( ماهواره) در کشور منحصر بفرد کرده‌است. در این رابطه به زودي نتايج تحقيقات حيرت انگيز آن به استحضار مردم عزيز رسانيده مي‌شود.
• انجمن فارغ‌التحصيلان
موسسه آموزش عالي خاوران ارتباط خود را با فارغ‌التحصيلان حفظ مي‌کند. در اين رابطه اساسنامه انجمن فارغ‌التحصيلان موسسه تدوين گرديده‌است. موسسه در نظر دارد که هر از چند گاهي فارغ‌التحصيلان خود را فراخواني کند و در راستاي ارتقاي دانش آنها کارگاه‌هاي پيشرفته‌اي را ارائه نمايد. يکي ديگر از فعاليت‌هاي اين انجمن کاريابي براي فارغ‌التحصيلان خواهد بود. همايش‌هاي سالانه، گردش‌هاي علمي- فرهنگي، مسابقات علمي- ورزشي، ايجاد صندوق حمايت مالي از ديگر برنامه‌هايي است که براي فارغ‌التصيلان در نظر گرفته شده‌است.

1. ارتباط مستمر با خانواده دانشجويان را وظيفه خود مي‌دانيم.
2. کسب رتبه اول ارتباط با صنعت در بين کليه دانشگاه‌هاي دولتي و غيردولتي کشور
3. تجهيزات منحصر به فرد ماهواره‌¬هاي تحقیقاتی کشور در موسسه آموزش عالی خاوران
4. فعاليت‌هاي فرهنگي، مشاوره‌ روانشناختي، مسابقات دانشجويي و همايش‌هاي ملي و بين‌المللي
5. برگزاري سمپوزيم پيشرفت‌هاي علوم و تکنولوژي در داخل و خارج از کشور توسط این موسسه موجب کسب شهرت بین-المللی آن شده¬است
6. موسسه آموزش عالی خاوران عضو وابسته ERUSMUS-MUNDUS اروپا است